5 Mayıs 2011 Perşembe

Uşak'ta Bir Yayınevi: AKY Yayınları



Her geçen gün gelişen ve güzelleşen Uşak şehrimizde nihayet bir yayınevi de kurulmuş oldu. Bir süredir Muzaffer Mert Pasajı’nda şehrin tek büyük kitapçısını işleten Ahmet Yağlıcı beyefendinin girişimleriyle Uşak AKY Yayınları birkaç ay önce ilk kitaplarını basarak yayın hayatına başladı.

Prof. Dr. İskender Pala gibi Türkiye’nin en çok okunan yazarlarından birisini yetiştiren Uşak, nihayet bir yayınevine de kavuştu. Kitap Akademi adıyla da bilinen AKY Yayınları yayın hayatına Barış Aydın’ın “Yorgun Eylül Düşleri” adlı şiir kitabı ve Uşak Üniversitesi Tarih bölümünden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karayaman’ın Uşak’ın en önemli tarihi kişilerden Nuri Şeker’in hayatını anlattığı “Nuri Şeker ve Uşak Şeker Fabrikasının Kuruluşu” adlı araştırma-inceleme eseriyle başladı. Bu iki eserle dikkat çeken yayınevi daha sonrasında oldukça ses getiren Hasan Karaman imzalı “Operasyon Kudüs” adlı politik kurgu kitabını piyasaya sürdü ve tüm Türkiye’de çok iyi satış oranları yakaladı. Değerli tarihçi Alper Ersaydı’nın “Türklüğün Anadolu’dan Tasfiyesi: Alemdar Gazetesine Göre İttihatçılık” adlı bilimsel eseriyle yayın hayatına devam eden AKY Yayınları, en son olarak bu hafta içerisinde Amerika’da satış rekorları kıran Guy Adams imzalı “The World House (Dünya Evi)” adlı fantastik romanın Türkçe çevrisini yayınladı. Ahmet Yağlıcı adlı genç ve başarılı bir kitap dostu ve girişimcinin kurduğu AKY Yayınları’na tüm Uşaklıların destek olacağını umuyorum. Bu doğrultuda iyi bir satış grafiğini yakalayacağını umduğum “Bir Türk Sosyal Demokratı: İsmail Cem” adlı kitabımı büyük yayınevlerinden gelen cazip tekliflere rağmen önümüzdeki hafta içerisinde Uşak merkezli AKY Yayınları tarafından piyasaya süreceğim.

Mecburiyet Caddesi’nde heykel karşısında Muzaffer Mert Pasajı içerisinde yer alan Akademi Kitabevi’nin dükkânını da görmenizi ve buradaki kitap kulübüne üye olmanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca bu yayınevinin internet satış sitesi için https://www.kitapakademi.com/ adresine bakabilirsiniz.

Ozan Örmeci

Hiç yorum yok: